Η υπογονιμότητα αφορά περίπου το 15% του πληθυσμού. Σύμφωνα με νέες έρευνες 1 στα 6 ζευγάρια, αντιμετωπίζει δυσκολία να συλλάβει. Εκατομμύρια ζευγαριών σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν διαταραχές που επηρεάζουν δυσμενώς την γονιμότητά τους. Περίπου στο 70% των ζευγαριών με υπογονιμότητα ο γυναικείος παράγοντας είναι ο μοναδικός ή μια από τις αιτίες.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν ότι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην γυναικεία υπογονιμότητα είναι τα προβλήματα στην ωορρηξία ή στην ποιότητα και αριθμό των ωαρίων, όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών ή η πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, η ενδομητρίωση, τα ινομυώματα, η ηλικία τεκνοποίησης κ.α.

Επίσης υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η ανεπαρκής ή η υπερβολική άσκηση, η ρύπανση, οι τοξίνες, η ακτινοβολία, οι οποίες προκαλούν υπογονιμότητα μέσω πολλών μηχανισμών.

To Alphafertil Female είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με επιστημοτικά τεκμηριωμένα συστατικά που δρουν συνεργιστικά για την ενίσχυση της γυναικείας γονιμότητας.

COMPOSITION IN ACTIVE INGREDIENTS /
ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Per daily dose (1 cap) /
Ανά ημερήσια δόση (1 κάψουλα)
*% ΣΗΠ / % RDA
Βιταμίνη C / Vitamin C100 mg125
Βιταμίνη E / Vitamin E30 mg250
Συνένζυμο Q10 / Coenzyme Q1020 mg-
Ψευδάργυρος / Zinc5 mg50
Λυκοπένιο / Lycopene4 mg-
Ινοσιτόλη / Inositol3 mg-
Φολικό οξύ / Folic Acid400 μg200
Σελήνιο / Selenium80 μg145
Βιταμίνη D3 / Vitamin D350 μg1000
Βιταμίνη B12 / Vitamin B122,5 μg100
Algea Omega 3500 mg
DHA200 mg
*% ΣΗΠ: Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη / % RDA: Recommended Daily Allowance

FERTIL PACKSHOT FEMALE

 1. Τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους και συμβάλλουν στην μείωση των πρόωρων γεννήσεων σε μερικούς πληθυσμούς. Επίσης τα Ω3 μειώνουν τον κίνδυνο ενδομητρίωσης. Η λήψη τους μέσω συμπληρωμάτων διατροφής είναι χρήσιμη, καθώς οι γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης αποφεύγουν την κατανάλωση μεγάλων ψαριών, που είναι πλούσια σε Ω3, λόγω πιθανής μόλυνσης από βαρέα μέταλλα. Τα Ω3 του Alphafertil Female προέρχονται από άλγη, τα οποία δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με βαρέα μέταλλα και βλαβερές χημικές ουσίες. Τα άλγη καλλιεργούνται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον ελεύθερο από βαρέα μέταλλα και χημικές ουσίες. Τα Ω3 από άλγη παράγονται αποκλειστικά από φυτική πηγή και είναι κατάλληλα για χορτοφάγους και vegans.
 2. Το φολικό οξύ παίζει βασικό ρόλο στην κυτταρική διαίρεση και στην ανάπτυξη των κυττάρων. Είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της κύησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της εγκύου και του εμβρύου. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ανωμαλιών στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό του εμβρύου (ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα). Η χορήγησή του πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης συνιστάται ανεπιφύλακτα από όλες τις ιατρικές εταιρείες και οργανισμούς, όπως CDC & Nice Guidelines.
 3. Η βιταμίνη C έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, στηρίζει την λειτουργεία των αγγείων του δέρματος και των οστών και βοηθάει στη διατήρηση της βιταμίνης Ε σε μη οξειδωμένη μορφή. Μειώνει τις κυτταρικές βλάβες και αυξάνει, σε συνδυασμό με την Β12, την σταθερότητα του DNA.
 4. Η βιταμίνη Ε είναι πολύ σημαντική για την προστασία των κυτταρικών μεμβρανών. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι ιών και βακτηρίων.
 5. Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D3 συνδέονται με την γονιμότητα σε πληθώρα μελετών. Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας και του εμβρύου και συνεισφέρει σημαντικά στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών. Επίσης επιδρά θετικά στην επιτυχή γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο.
 6. Η βιταμίνη Β12 συμβάλει στην καλή λειτουργία των ωοθηκών και των αναπαραγωγικών οργάνων. Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του DNA και τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό.
 7. Η ουμπικινόλη είναι η βιολογικά πιο δραστική μορφή του συνενζύμου Q10. Έχει αποδειχθεί μέσω πολλών μελετών ότι προστατεύει το DNA σε κυτταρικό επίπεδο. Λειτουργεί ως συνένζυμο για την μεταφορά του οξυγόνου στον κύκλο της παραγωγικής ενέργειας. Σύμφωνα με μελέτες, κατά τη διάρκεια της προεκλαμψίας, έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των επιπέδων του συνενζύμου Q10 στο πλάσμα.
 8. Το σελήνιο αποτελεί συστατικό πολλών σημαντικών πρωτεϊνών. Είναι αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα χρωμοσώματα και υπογονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες.
 9. Ο ψευδάργυρος είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που εμπλέκεται στη ρύθμιση πολλών ενζύμων. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και ανοσο-ενισχυτική δράση. Σύμφωνα με μελέτες, ο ψευδάργυρος παίζει ρόλο στη σεξουαλική ανάπτυξη, την ωορρηξία και τον εμμηνορροϊκό κύκλο και αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή υγιών ωαρίων. Ο ψευδάργυρος και το φυλλικό οξύ επηρεάζουν σημαντικά την αναπαραγωγική διαδικασία, ενώ η ανεπάρκεια ψευδαργύρου κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αποβολές και αναπτυξιακά θέματα.
 10. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει από τις βλάβες που προξενουν φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Παρέχει οφέλη μέσω της παρεμβολής του σε ορμονικούς και μεταβολικούς μηχανισμούς. Επίσης βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των Ω3 λιπαρών.
 11. Η ινοσιτόλη βελτιώνει τη γονιμότητα των γυναικών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Οι θεραπείες του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών με ινοσιτόλη παρέχουν βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών, της ινσουλιναιμίας, του ορμονικού προφίλ και μείωση των περιφερικών επιδράσεων των ανδρογόνων. Επιπρόσθετα η χρήση συμπληρώματος ινοσιτόλης, χάρη στην ικανότητα της να αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας των.
 12. Το μαγνήσιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η έλλειψή του συνδέεται με την υπογονιμότητα. Επίσης κατά την διάρκεια της κύησης, συμβάλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της προεκλαμψίας και προλαμβάνει τον πρόωρο τοκετό.